Boende  

 

 

 

 

Visa på Karta

Sverige

Tyskland

Österrike

Italien

Frankrike

Schweiz


 


 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Camping är kanske inte det bästa alternativet med tanke på all packning som måste medfölja, såvida man inte ska långt ut i vildmarken. Överlastade motorcyklar kan äventyrar säkerheten och spolierar körglädjen. En del campingplatser erbjuder dock bra campingstugor. Nedan finns en länk till camping.se.

 
 

I Sverige är något av STF:s vandrarhem ett bra alternativ. Som medlem i STF får man ett bra rum för cirka 200:- per person och natt. Ofta kan man äta frukost för drygt en 50-lapp eller fixa sin egen. Medlemskap i STF kostar 295:- per år.

 

De finns över 300 gårdar i sverige som erbjuder olika former av logi i varierande prisklasser. Du kan välja mellan Självhushåll eller Rum & Frukost.

  
 

Som medlem i SMC har vi bra rabatter på en del hotell. Besök SMC:s hemsida och läs om aktuella rabatter. Här är länkar till några av dem. På Choice Hotel får vi samma rabatt som Riksidrottsförbundet.


 

Bett + Bike

ADFC (Allgemeiner Deutscher Fahrrad-Club), en tysk klubb för cyklister som har ställt upp en del krav och rekommendationer för de övernattningställen som vill vara medlem i Bett & Bike. I dag finns det ca 5000 godkända platser allt i från camping till 5-stjärniga hotell i varierande prisklasser. ADFC ger ut ett häfte som innhåller samtliga platser (ISBN:978-3-85000-020-8) vilket kan vara bra att ha med sig. På deras hemsida finns en bra sökfunktion och där kan man även boka.   

Bett + Bike

BIKE & HOME

Bike & Home är en bok som säljs bla av Louis i tyskland. Boken innehåller MC-vänliga övernattningsställen i Tyskland, Österrike, Italien, Frankrike, Luxenburg och Schweits. Hotel, Inns, Gasthaus, B&B och campingplatser presenteras här i respektive region från A-Z. Här finns priser, antal rum och bäddar, adresser, telefonnummer, email adress och web-adress till eventuella hemsidor.
Upplaga 2012 är nu ute och kostar 6€  hos www.louis.de.

Booking.com

Välkänd sida där boende kan bokas över hela världen. Bra sökfunktion där man kan sortera efter olika preferenser. Här finns också tidigare gästers kommentarer. www.booking.com

MSD - Motorradstrasse Deutschland

MSD:s hemsida är en verklig guldgruva för MC-åkaren. Här finns deras magasin att hämta hem, tips på rutter och kartor. Under rubriken "Hotels" finns information om ett stort antal övernattningställen. Länk till MSD

Happydays

Happydays är en resebyrå som erbjuder "kör-själv-resor" vilket innebär att du själv tar dig till hotellet. De erbjuder hotellpaket innefattande 1-7 dagar, oftast med halvpension. Paketen är prisvärda. Bra standard på maten.  www.happydays.se

DFT travel

Reseföretag om erbjuder en mängd olika paketresor bla
"kör-själv-resor". Går att hitta billiga erbjudande. Som plus-medlem får du tillgång till ytterligare erbjudande.

< länk >

MOHO MOTORAD HOTELS

En mycket intressant sida med massor av tips. Mc-vänliga hotell i ett flertal av Europas länder, även England finns nu med.

Pressenteras överskådligt i en goolemaps karta. Tips på router och karter.

www.moho.info